Veteranen Seizoen 2017/2018

Wedstrijdverslagen Seizoen 2016/2017

RKPVV – Nuenen 4 – 0

In de eerste helft werden we door goed voetbal op eigen helft goed en stevig vastgezet. Volgens mij hadden we al met al 3 counters, of 4? We hielden het doel schoon en zij wilden tot in de doelmond combineren om te scoren. Ons wapenfeit, een puntertje van Willy… De tweede helft kregen we meer greep maar waardoor… Toch niet omdat Jos linksback ging spelen, we hielden wel meer man achter de bal, 5 in de laatste linie. Leon verschalkte net als tegen Stiphout de keeper met een hoge geplaatste bal. We kregen meer ruimten en met Teun en Johan konden we onze youngsters aan het werk zetten. Echter eind tweede helft lanceerde Cor zichzelf en zijn turbo was niet bij te houden. Doelpuntenmakers… Johan, Teun en ….

Stiphout Vooruit – RKPVV 4 – 1

De ballen knalden af en toe zo hard tegen de lat, dat de keepers blij waren dat er geen vinger tussen zat. Zoals elke week moesten we weer wennen aan nieuwe posities en een speler (Jochem). De voorwaartsen van Stiphout lieten zich altijd terugvallen naar het middenveld en de middenvelders doken in het gat. Dat leverde tal van hachelijke situaties voor onze goal op. Jorgen, lat en eigen precisie stonden een vroeg doelpunt in de weg. Een voorzet van links werd kinderlijk eenvoudig tegen het net gekopt. Daarna vanaf rechts. En toen, na een start van eigen helft, werd uiteindelijk na wat pogingen toch de bal binnengeschoten. Rust 3 – 0. Edson kon het niet langer aanzien en trok zijn voetbalschoenen aan. Het spel naar voren wint aan kracht en samenspel met Leon. Leon zorgde voor de 3 – 1, net langs, nog een keer lat, de 3 – 2 wilde er even niet in, ondanks het betere spel. Uiteraard kwamen we ook een aantal keren goed weg. Op 1 keertje na dan.

RKPVV – Mariahout Afgelast! De vakantie gooit roet in het eten. Na onze afmeldingsmail kreeg ik het volgende antwoord:”

Geen probleem. Wij hebben nagenoeg hetzelfde probleem. We hadden er nu nog wel 12, maar het is pas woensdag en ervaring leert dat we er dan op zaterdag te kort hebben.
Ik ga de spelers hier inlichten dat de wedstrijd van komende zaterdag niet doorgaat.
We zien jullie komende seizoen weer!”

ASV – RKPVV 8 – 3

Met een straffe wind tegen begon we met de wind in de zeilen aan dit potje. We gaven veel ruimtes weg maar we kwamen door knullige persoonlijke fouten op 4 – 0 achter. Tussendoor bij 2 – 0 hadden we de marges al kunnen verkleinen maar treuzelden we in de afwerking. Of maakten we de verkeerde keuze. En de variatie in de fouten! Buitenspel opheffen, voet niet tegen die bal zetten, bal uit de handen laten stuiteren,… of dat afstandsschot werd gedragen door de wind. Ok. Voor de rust verzilverden we wel onze kansen. Jeffrey kreeg het op zijn heupen, rende, kapte, poortt en knalde de 4 – 2 als ruststand op het scorebord. De 4 – 3 viel vlotjes aan het begin van de 2e helft. ASV beperkte zich tot gevaarlijk counteren en wachten op een vrije trap. Toen uit een vrije trap, de 5- 3 viel was het verzet gebroken. We speelden nog wel veel op hun helft maar elke counter werd nagenoeg altijd een doelpunt.

RKPVV – Mierlo Hout 3 – 2

Eindelijk weer eens een potje voetballen, uiteraard met de nodige vaste gastspelers. Voordat je het weet ben je al een vaste waarde. Tom en Edson veel sterkte richting operatie en meniscus resp. onderbeen en voor daarna een voorspoedig herstel gewenst. Dan over de wedstrijd. Na 4 weken geen potje, ja dan weet je het wel. De bal gaat richting voet en de speler gaat diep, of andersom. Het spel schoot op en neer, zo snel dat het Frens zijn schoen kostte. Fijn dat Alexander op tijd van zijn werk was aangesloten. De eerste balletjes op goal waren een prooi voor Jorgen. Enkele gevaarlijke voorzetjes voorlangs en 0 – 1. Onze ballen over de hele waren net te kort waardoor Leon net niet in stelling kon worden gebracht. Afvallende ballen hadden we met een gretig middenveld van Erik, Hans, Hans en John wel weer eens snel in bezit. Een bekeken afstandsschot van Eric zeilde hoog binnen, 1 -1. Daarna nog een geweldige actie van Leon, de bal stuiterde op de kruising weer het veld in. En HansD caramboleerde de bal via lat binnen of toch niet of toch weer wel of … uiteindelijk toch niet door het arbitrale duo. In de rust kan dan weer van positie gewisseld worden. De thee was nog niet afgekoeld in de buik of Leon krulde van grote afstand binnen, 2 -1. Eigenlijk hadden we toen onze zaakjes goed voor elkaar, eigenlijk te goed. Menigeen rende naar voren en liep weer terug. Een weggestompte bal werd door Frens binnengekopt. Hij ging er zelfs voor op zijn knieën zitten, 3 – 1. De gasten drongen aan zonder echt gevaarlijk te worden. Verder dan een mooi schot en net-niet-penalty kwamen ze niet meer.

Gemert – RKPVV, we hadden te weinig man.Net als 2 weken later tegen Boerdonk. Tussendoor had ELI een keer te weinig man.

RKPVV – Helmondia 1 – 2

Toen we net gingen omkleden begon het een beetje te regenen. Uiteindelijk werd dat een beetje veel. De eerste ballen nam gelegenheidskeeper Richard gewoon klemvast, alsof het de gewoonste zak van de wereld was. Daarna slipperden ze wel eens uit de handen. Het spel golfde op en neer. De Aa klotste al tegen het hekwerk. Een heus waterballet met 22 ballerina’s. We kregen de grootste kansen als Leon naar links uitweek en hij weer een kans kreeg om de keeper te verschalken, soms van ver buiten de 16. Een keer was de stroming ons zeker niet welgezind en gleed de gelijkmaker voorbij de paal. Schijnbaar werden Jurgen, Scott en Jeffrey nog door Leon vrij voor de keeper gezet. Dit mocht niet baten, het terechte gelijkspelletje dreef aan ons voorbij.

Sparta’25 – RKPVV 4 – 0

spelen. De afstraffing van afgelopen september nog goed in het geheugen maar totaal niet in de benen. Met gegroepeerd voetbal kwamen ze wel dreigend tot aan de 16 maar de schotjes waren een prooi voor Jorgen. Daartegenover konden Scott en Jurgen met hun snelheid af en toe voor gevaar zorgen maar zeker ook voor rust voor de verdediging. Net als je dan denkt; er is hier wat te halen… Jeroen en Richard in het centrum te ver opgerukt. Een diepe bal, alleen voor de keeper.. 1 – 0. Vervolgens pakten we allemaal de draad weer op, net als het traditionele uitverdedigen door het midden van Hans… 2 – 0. En als nu Scott die open kopkans voor een leeg doel erin gekopt had dan…. Tweede helft was nog maar kort bezig of er werd weer een foutje van Johan afgestraft. De 4 – 0 uit een corner, ff die schouderduw en weg en snoeihard ingekopt bij de 1e paal. Na de 4 – 0 kregen we nog legio mogelijkheden met schoten, intikkertjes, scrimmages, vrije trappen maar de eretreffer zat er niet in. Een tweede helft dit ontsierd werd door de rode overtredingen van diverse Spartanen, ontluisterend en zeer spijtig. Hopelijk leren ze er nog wat van. Jurgen haalde het einde van de wedstrijd niet, na twee charges en Jeffrey’s been is weer wat blauwer.

RKPVV – Blauw Geel 3 -3

Ons laatste potje dateerde alweer van 3 december 2016. Dus eens kijken wat de spieren zoal allemaal voor ons in petto hadden. De spieren wilden wel maar het balletje sprong toch verdacht veel te ver of de andere kant uit. Onze gasten maakten daar goed gebruik van en speelden zich snel vrij rondom de 16 of op de flanken. Gelukkig waren de voorzetten niet op maat, de schoten langs of konden ze gekraakt worden. We konden daar enkele rushes van Hans over de rechterkant tegenover stellen. Leon en Edson bemoeiden zich ook maar de weg naar de goal was altijd lang. Balverlies leidde weer een aanval in die met 3 tegen 2 van ons vakkundig werd uitgespeeld, de bal verdween in de verre hoek. Niet veel later werd het zetje van Jeffrey door Johnny bestraft met een penalty, 0 – 2. Tussendoor caramboleerde een bal op de paal via Jos zijn kuit tergend langzaam over de achterlijn. In de rust thee en wat omzettingen en waren we meer op hun helft te vinden. Hun aanvallen bleven uiteraard gevaarlijk. Richard zette de achtervolging in op een doorgebroken speler, maakte het zo moeilijk dat Jos als keeper de 0  – 3 kon tegenhouden. In de tegenstoot zette Edson zich goed in, hield bal bij zich en tegenstander van zich af, 1 – 2. Niet veel later werd Jeffrey in de diepte gestuurd, zijn voorzet werd door Edson binnengetikt, 2 – 2. Toen werd de tegenstander een beetje boos op zichzelf en de aanvallen kwamen weer onze kant op. De via de muur afgeketste bal was nog even lastig om tot hoekschop te verwerken. Eric leidde de 3 – 2 voorsprong in door een leep balletje in de loop van Edson. Met man en macht probeerden we de voorsprong te behouden. Een struikelpartijtje leidde de gelijkmaker in. De goal werd na 2 balletjes breed dus over 3 schijven binnengetikt. Een tegenstander kwam de bal nog uit het doel halen, beter gezegd glijden, want “we willen toch winnen!”. Ze maakten nog de 3 – 4 maar de laatste schijf stond buitenspel, toch? Peter, nog bedankt voor het supporteren, thee zetten, vlaggen en tappen. Slechts één krampgevalletje, dat viel reuze mee.

RKPVV – VOW 5 – 2

Een lekkere gemoedelijke start van de wedstrijd, kansen over en weer. In de loop in 1 keer uithalen, een schot dat de buitenkant van de paal schampte. En dan hun corner truc. De 1e laag richting 1 paal maar wel zo hard dat ie corner gewerkt werd. En dan hoog bij de 2e paal. Hun spits was een kop groter dan Berry, bam 0 – 1. Inderdaad jullie lezen het goed, Berry vierde zijn rentree. Balvast en geen balverlies. Dat kunnen wij ook. Uit een corner kopte Richard, hoog boven de rest uitkomend de gelijkmaker binnen. Met Leon en Edson hadden we balvaste spitsen en met de snelle diepgaande middenvelders kregen we onze kansen. Balletje diep op Jeffrey, geen probleem voor hem. Hoe meer hoe liever. Een buitenkantje voet van Jeffrey en de 2 – 1 sloeg tegen de touwen. De tweede helft werd het steeds kouder, je moest wel in beweging blijven. Of toch maar een lange trainingsbroek aandoen. Edson maakte de 3 – 1 na een prima steekpasje. We speelden toen alweer een tijdje in de 2e helft zonder dat de gasten dreigend voor het doel waren gekomen. De eerste de beste aanval over rechts werd bij de 1e paal naar binnen geknald. En het verschil was weer 1. Er zeilden nog twee vrije trappen voorbij de paal maar meer kansen hebben we niet meer weggegeven. We speelden vooral op hun helft. Edson zorgde dat de marge weer 2 werd. Het laatste doelpunt was de mooiste. Bal onderschept door John, Teun begon al te lopen, John op Leon op links, Leon met een cross voorbij de 2e paal op Edson, Edson kopte precies in de loop van Teun, 5 – 2. Plus dan de luxe van 3 wissels. Teun kwam de 2e helft en Toon(tje) was er al de hele wedstrijd bij. Gewoon fijn dat je kunt wisselen. Johan genoot nog het meeste van hun opmerking bij het verlaten van de kantine: “Bedankt voor de les.”.

RKPVV – Nijnsel 5 -4

In de afgelopen 7 weken slechts 1 potje gespeeld en gewonnen van Stiphout Vooruit. Hoe zou de reeks voortgezet kunnen worden? We begonnen de thuiswedstrijd tegen Nijnsel met een aantal vage klachten aan de knie van Tom, de kuit van Willy, de conditie van Twan, John zonder wedstrijdritme (hij miste dat potje tegen Stiphout). Wij waren dus blij met het vooruitzicht dat Teun ons de 2e helft zou komen aanvullen. Het spel golfde in de beginfase goed op en neer. Tom lanceerde met een leep balletje Jurgen. Jurgen gooide zijn turbo erop en passeerde de keeper met een bekeken schuiver. De weelde was van korte duur. De eerst volgende aanval over links, scherp voor en binnentikken maar. Daarna nog een terugspeelbal van Cor waar Jos niet op rekende net naast de paal. We zaten toch wel wat in de verdrukking. We stonden niet goed op onze linkerkant want de ene naar de andere aanval werd daar opgezet. Een mooie bal van Willy naar Richard op links, die op zijn beurt over de hele naar rechts op Jurgen. Zijn voorzet werd dan weer door Richard binnengelopen. Weer op voorsprong en weer van korte duur. Jawel weer over links. Rust 2 – 2. Na de rust met Teun en John en wat omzettingen links in onze verdediging. We speelden veel op hun helft en kregen dus ook veel kansen, die allemaal door de keeper onschadelijk werden gemaakt. Die ene counter van hen belandde op de lat, maar goed ook!. Tom begon aan een rush, dwong de keeper tot een fabuleuze redding, te terugspringende bal was een prooi voor Jurgen. Niet lang daarna onderschepte Remco een bal en passeerde de keeper met een subtiel e boogbal. De aansluittreffer 4 – 3 kwam weer van links, Willy was nog in de achtervolging maar het puntertje was Jos bij de 1e paal te machtig. De 5 – 3 van Remco klonk aan de andere kant heel hard tegen metaal; paal, vangnet, staander,…. ? Hé, hij zit erin. Werd het toch weer 5 – 4. Willy onderschepte de bal prima, passte op de keeper, die slap de bal wegtrapte.

Overgenomen van de website van Stiphout. Bedankt Willem-Jan. Schuin gedrukt mijn aanvullingen.

5-11-2016, RK PVV – Stiphout Vooruit veteranen, 3-1.

Afgelopen twee jaar 3 van 4 wedstrijden gewonnen. Hoe zou het vandaag gaan?
De eerste 6 minuten zijn voor ons. Enkele kansjes, maar geen doelpunten. Het lijkt veelbelovend. Dan slecht uitverdedigen en de RK PVV speler (Edson) krijgt de bal in de voeten en kan alleen op Rob Janssen af gaan. Via twee keer binnenkant paal de 1 – 0. Vanaf dat moment alleen nog de diepe bal en door balverlies steeds weer een counter om de oren. Ondanks de duidelijke signalen blijven we daar de eerste helft in volharden. Vier minuten later een counter en het buitenspel wordt opgeheven en weer alleen op Rob af. Nu via binnenkant paal gelukkig uit het doel. In de 15e minuut weer onnodig balverlies en een counter. Weer een diepe bal, onze back wordt er uit gelopen en de voorzet kan vrij ingetikt worden, 2 – 0 (Jurgen na een pass van Edson. Schijnbaar had Jeroen, de Swink, hier ook nog een aandeel in. Heb ik me laten vertellen.) . Langzaam aan krijgen we weer wat grip op het spel. In de 23e minuut een kans voor ons. Een vrije trap van Fred bij de 2e paal. Michel kopt de bal weer voor en iedereen mist en de bal gaat net voor langs. In de 25e minuut kan Dirk via een lichaamsschijnbeweging vrij naar de achterlijn opstomen. Zijn voorzet op Twan is prima, helaas gaat de bal over. (Die heb ik niet onthouden.) In de 30e minuut moet Huib vanwege een blessure gewisseld worden voor Marcel D.. Na de rust gaat het spel over en weer, zonder echt grote kansen. In de 16e minuut verovert Dirk de bal en geeft voor op Fred. Helaas schiet hij vanaf drie meter over. (Pfieuw. Die telde ik al.)  In de 25e minuut een pass van Marcel D. op Evan. Hij neemt prima aan en draait weg (Weet je nog Richard….) en maakt prima af, 2 – 1. In de 27e minuut denken we op 2 – 2 te komen. Een corner van Evan wordt door Berry prima ingekopt. De scheids heeft ergens duwen geconstateerd en keurt het doelpunt af. Een minuut later knalt Dirk na een goede aanval in het zijnet. Gezien het spelbeeld lijkt het er op dat we de gelijkmaker zullen scoren. (Nou, hier zaten toch al een aantal levensgevaarlijke counters tussen. Leon had onze verlossende 3e al een paar keer op zijn schoen.) Maar helaas. In de 30e minuut is het voor ons gedaan. Via een counter komt RK PVV met een afstandsschot op 3 – 1. (Mooie aanval over links, cross naar rechts en toen Edson midden voor de goal vrijgespeeld.
Dit is tevens de eindstand.Jammer heren, volgende week beter.
Volgende week, 12 november, spelen we om 16.30 uur uit tegen Rhode.”

Mierlo Hout – RKPVV 2 – 2

Om 16.30 de aftrap op het kunstgras. Het leek wel gezogen en gekamd want de rubbergranulaat korrels waren niet te zien. In de 1e helft waren de gastgevers wel de bovenliggende partij. Tuurlijk kwamen we met goed voetbal dichtbij hun goal. Kopbal Richard, schoten van Richard Jurgen Willy smoorden. Hun counters waren levensgevaarlijk. Een hoge voorzet werd bij de 2e paal snoeihard ingeschoten. Voorlangs, buitenkant paal, gewoon langs en dan krijg je zo’n knullige 2 – 0 om de oren. Verdediger nog in de buurt, ondergetekende als keeper in de achteruit…. Dat had niet mogen gebeuren. Dit was net zo erg als in Mariahout vorig seizoen. Nou dan weet je het wel!  Zeker als dan zo’n balletje tergend langzaam onder je voet in het doel verschijnt. Wat er in de rust in de ranja zat, zullen we niet weten. Echter het spel draaide om. Kans op kans kregen we. Jurgen kapte zich mooi vrij en knalde binnen. Jeroen rondde een 12 kundig af. Schoten van Leon misten precisie of werden onder de lat weggetikt. Een schot van Jeroen strandde op de billen van Jurgen. Bij een spaarzame kans bleef de keeper nu wel staan en schoot de bal weg. Gezien de helften met verschillende gezichten een terechte uitslag.

We hebben al 5 van de 6 wedstrijden kunnen spelen, een mooi begin. Mede door de nieuwe aanwas. Daaarnaast is het fijn om gastspelers te hebben vanuit het 4e, 5e en 6e.

RKPVV – Boerdonk 0 -0  En er is de volle 70 minuten gevoetbald. De brilstand bleef tot het eind toe in stand. De kansen schijnen, heb ik me laten vermelden, vooral niet aan RKPVV besteed te zijn geweest. Regelmatig plofte een voorzet vanaf de achterlijn in de 16 zonder dat we daar een goed gevolg aan konden geven. Of er zat weer een rug in de weg of een voet. Vooral de eigen voet. En als die voorzet nu ineens binnengezeild was, hadden we ook zomaar kunnen verliezen. Gewoon lekker bezig geweest onder een warme herfstzon.

ELI – RKPVV AFGELAST. We waren met te weinig spelers.

RKPVV – Gemert 2 – 0 Nu waren wij gemiddeld iets jonger. Dit betaalde zich vooral in de tweede helft uit. In de eerste helft werden we goed vastgezet door een goed ingespeelde ervaren tegenstander. 2 schoten binnen de palen konden onschadelijk worden gemaakt, 1-tje zeilde wel heel erg vlak langs de kruising (pfieuw) en de rest was niet verontrustend. Onze counters mochten er ook wezen. Bij eentje ontfutselde Jurgen iemand de bal op eigen helft en ging full speed aan de haal. Hij bekroonde zijn rush met een mooi doelpunt. Gaandeweg de tweede helft stapelden de kansen zich op. Hoe vaak we niet alleen voor de goal zijn gekomen…. wat een schotjes… We keken wel flink tegen de zon in, misschien zagen we de goal niet. In de laatste minuut hoekschop voor Gemert, afgeslagen en Edson alleen op de keeper af. Dit keer zit ie! Lekker sportief zonnetje met veel zonneschijn. Edson Martis en Maarten de Geus maakten hun debuut. Zoals vorige week Johan Fietelaars dat deed en daarvoor Jeroen Swinkels.

Helmondia – RKPVV 5 – 2 Zaterdag verloren van de youngsters van Helmondia. Jeetje mina, 5 van die vroege dertigers in de voorhoede en op het middenveld. Bij het uitverdedigen werden we al flink opgejaagd. We zagen de schoenen bij omhalen aan onze neus voorbij komen. En Jorgen kon het doorlopen niet compenseren en viel knal op de rug. Complimenten dat we niet bleven zeuren en af en toe onder de verdrukking uit probeerden te komen. Jammer dat we door persoonlijke fout(jes) op achterstand kwamen. Door het midden verdedigen, wie doet dat nog tegenwoordig… De ruimte werd een keer gevonden bij Mario. Hun buitenspel – vlagsignaal werd genegeerd en hoppa in de 1e helft al de eer gered. De 4-1 en 5-1 werden gemaakt door het surplus aan jeugdige snelheid. De tweede helft waren we kwa leeftijd meer aan elkaar gewaagd en raakten we meer en meer op elkaar ingespeeld. Net zo met Johan. Tom verdubbelde onze score.

RKPVV – Sparta ’25 1 – 11  We zijn onze reeks voortvarend begonnen met een 11-1 nederlaag tegen Sparta. Deze tegenstander had prima ingekocht in de afgelopen transferperiode. Onze aanwinst Jeroen had nog niet zoveel moeten rennen met een 3e op de zondagmorgen. Hij probeert het vol te houden. De eerste voorzet mocht vanaf rechts gegeven worden. Een mistrap, een vervelende stuit en bam tegen de netten ermee. We liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan. Jeffrey heeft de eer nog gered maar dat was dan ook alles.